FAQ mobilt


Vanliga frågor och svar

om mobila koncept


Företagsbokning av våra Escape Rooms? Läs denna FAQ.

Privatperson och/eller betala privat? Läs under fliken INFO istället.


Före bokning


Vad är detta? Vad gör man?

Kortfattat är det en lagtävling där samtliga lag får byråer/väskor/kuber med identiskt innehåll. Genom logiskt tänkande och samarbete ska laget lösa ett stort antal uppgifter av skiftande karaktär. Det lag som är först med att lösa alla klurigheter och således få rätt kod till kassaskåpet är vinnare av utmaningen. En spelledare från Inlåst finns på plats för att introducera aktiviteten och ge ledtrådar.

Vi har i dagsläget tre olika mobila koncept: Byråkampen,Väskan och Kuben som vi åker ut till er med. De presenteras kortfattat under fliken Företag.


Vad kostar det?

Byråkampen och Väskan: 4000:- för upp till 20 personer. Därefter 150:- extra per person över 20. 
Kuben: 5000:- för upp till 20 personer. Därefter 200:- extra per person över 20.

Samtliga priser är ex. moms och inom centrala Växjö. En kostnad tillkommer om aktiviteten ska hållas utanför Växjö och är beroende på främst avstånd. Vi lägger på 1000:- på lördagar för samtliga tre koncept.


Hur långt bort från Växjö kan vi vara?

I mån av tid kan vi åka hur långt som helst men det tillkommer så klart en kostnad som baseras främst på avstånd och tid. Vi är ofta i närliggande städer som  Ljungby och Värnamo men även längre bort som Kalmar, Karlshamn, Kristianstad, Malmö, Göteborg och Stockholm. 


Hur många kan man vara?

Byråkampen är för upp till 36 personer, Väskan är för upp till 180 personer och Kuben är för upp till 44 personer.
Ni kan i princip vara hur få som helst, men aktiviteterna är roligast om ni är minst 15 och priset är det samma som för 20 personer. Byråkampen och Väskan är bästa lagstorleken 4-6 personer och för Kuben 4 och hellre 3 i något lag än 5.
Är ni färre än 15 rekommenderar vi att ni kommer till oss och spelar våra rum istället. Är ni fler än 180 personer är inte heller det ett problem! Vi har vid två tillfällen anordnat koncept för över 300 personer samtidigt. Kontakta oss för vidare information.


Ska vi välja Byråkampen, Väskan eller Kuben?

Det är delvis fritt efter tycke och smak, men några nämnare kan vara avgörande.
Antal: Se mer under rubriken "Hur många kan vi vara?" ovan. Är alltså främst övre gräns som avgör, är ni få går det fint med alla tre. Är ni del av ett större företag kan det vara smart att spara Väskan till ett tillfälle då ni är hela företaget, då det är enda konceptet som vi kan ta om ni är 45-180 samtidigt. 
Språk: Byråkampen har flera uppgifter på svenska medan Väskan och Kuben är spelbara även på engelska. 

Tid: Byråkampen och Väskan varar tills något lag har vunnit vilket brukar vara mellan 60-90 minuter, men någa få gånger har det gått snabbare samt långsammare än så. Kuben har ni 60 minuter på er att lösa så är idealisk om ni har ett schema att hålla.

Svårighetsgrad: Byråkampen är idealiskt att börja med, därefter Väskan. För Kuben är det bäst om ni har testat något av de andra koncepten tidigare eller har stor spelvana då den är svårare än de andra två.

Samarbetsgrad: I Byråkampen och Väskan kan ni arbeta med flera uppgifter parallellt medan Kuben är helt linjär, vilket innebär att laget måste samarbeta mer. 


Vi har redan haft Byråkampen tidigare. Är det roligt att köra Väskan eller Kuben ändå? 

Hade ni roligt sist lär ni uppskatta våra andra koncept också. Byråkampen och Väskan är rätt lika i sitt grundkoncept men det är helt andra uppgifter även om grunden är den samma: att lösa ett antal uppgifter för att bli först in i kassaskåpet. Kuben skiljer sig lite mer åt, även om det fortfarande handlar om problemlösning och samarbete. 


Kan vi köra samma koncept igen?

Precis som våra rum är våra mobila koncept en engångsupplevelse så välj, om möjligt, ett annat koncept om alla eller några redan har spelat något av dem.


Vi har ingen lokal eller är bara i Växjö på besök. Kan vi spela era mobila koncept hos er?

Nej vi har för små lokaler för det. Vi kan dock rekommendera lokaler att hyra för ändamålet eller får ni dela upp er och spela våra rum istället.


Vinner man något? 

Främst ära och möjlighet att få skryta. Vinnarlaget kommer in i ett kassaskåp. Några chokladpengar ingår som pris, men vill du som beställare lägga in något annat pris går det utmärkt!


För alla?


Några av oss pratar inte svenska. Är det ett problem?

Några av uppgifterna i Byråkampen kräver att man kan svenska så åtminstone några i varje lag måste kunna förstå svenska. Väskan är tvåspråkig med information både på svenska och engelska och Kuben är språkfri.

Vi håller en kort introduktion vilket vi kan hålla på svenska eller engelska. Detta gäller även ledtrådar under spelets gång.

Det är dock av yttersta vikt att laget förstår varandra då en stor del av aktiviteten bygger på samarbete och kommunikation.


Är det en fysiskt krävande aktivitet?

Nej. Samtliga koncept har uppgifter som laget löser vid ett bord, ståendes eller sittandes.Bokning


Jag vill boka! Hur gör jag?

Våra mobila koncept går inte att boka via vår bokningssida utan endast genom förfrågan via mejl. Betalning sker i efterskott via företagsfaktura.

Observera att er bokning gäller först då ni har fått en bekräftelse via mejl. Vi tar inga bokningar via telefon.


Vilka tider finns tillgängliga?

Vi har inga fasta starttider för de mobila koncepten. Mejla förslag på datum och tid. Om möjligt rekommenderar vi att lägga vår aktivitet före eventuell middag då ett glas eller två till maten har visat sig ha inverkan på det logiska tänkandet och motivationen.


Kan jag preliminärboka?

Vi har ingen möjlighet att hålla datum och/eller tider utan det är först till kvarn som gäller. Har ni frågat om några tider är lediga och vi har sagt ja kan de dessvärre vara bokade av andra om ni väntar med att bekräfta er bokning. En bokning är gällande först när ni har fått en bokningsbekräftelse via mejl. Starttid kan korrigeras så länge det inte krockar med andra bokningar och deltagarantal kan stämmas av senare.Inför vårt besök hos er


Vad behövs på plats?

På plats behövs ett tomt bord per lag samt något att ställa kassaskåpet på. Upplevelsen blir bäst om samtliga lag kan vara i samma rum, men ändå med visst utrymme mellan lagen. Det är en del små detaljer så en lokal med bra ljus är att föredra.

Rummet ska vara iordningställt och borden tomma tills vi kommer och det underlättar om deltagarna befinner sig någon annanstans så spelledaren kan förbereda spelet ensam.


Kan vi vara utomhus?

Nja. Byråkampen och Väskan kan köras utomhus men aktiviteten blir nästan alltid bättre inomhus då det sällan är bra väder för att stå stilla i 60-90 minuter. Antingen är det för varmt eller för kallt eller för blåsigt. En mulen sommardag utan vind eller nederbörd kan funka, men det måste alltid finnas en b-plan inomhus precis intill så vi kan fatta slutgiltigt besked strax innan. Ni måste bära ut bord och iordningställa på samma vis som när vi är inomhus.
Det måste även vara ert företags uteplats alternativt t.ex. konferensanläggningens. Vi håller inte aktiviteten på allmän plats, t.ex. en park. 


Hur lång tid tar det?

Byråkampen och Väskan brukar ta mellan 60-90 minuter. Går det fort för något lag och/eller ni inte har ett tajt schema finns det oftast möjlighet att köra vidare för att även kora en tvåa och trea.
Kuben har en tidsgräns på 60 minuter men räkna med 75 min om ni har tid att passa efter. 


Aktiviteten ska börja kl 16:00. När kommer ni?

Vi kommer mellan 15-30 minuter före starttid för att ställa upp byråer/väskor/kuber och kassaskåp så tills dess ska ni ha ställt iordning borden. Om möjligt förbereder vi helst i tom men iordningställd lokal.


Vi har blivit fler eller färre än beräknat! Kan vi ändra bokningen?

Hör av er senast 24 timmar före bokad tid om antalet deltagare förändras så pass att det påverkar antalet lag.


Är det okej att deltagarna dricker och äter lite snacks under aktiviteten?

Vi avråder från det då det är lätt att någon välter ett glas/mugg eller kladdar ner materialet. De flesta har ändå inte tid att äta eller dricka under aktivitetens gång. Detta är dessutom en teamwork-aktivitet och ingen festaktivitet så ska alkohol intas görs det efteråt för att få ut så mycket som möjligt av upplevelsen.  


Jag/vi som anordnare/chef tänker inte vara med utan istället gå runt och övervaka. Är det okej?

Nej, det kan ni inte. Vi rekommenderar att ni också är med! Det blir roligare för alla. Anser ni er inte ha tid är det bättre att ni gör något helt annat på annan plats än att mingla runt bland lagen. De som är med lite men springer ifrån och förbereder annat räknas som deltagare och likaså de som ansluter efter start. 

Har du andra frågor?

Kontakta oss här:kontakt

Kontakt för företag:

info@escapegamevaxjo.se

Tel: 070 7360859 (kl.10:00 - 21:00)


OBS! Inga bokningar tas

via telefon utan kräver

bekräftelse via mejl.