FAQ mobilt


Vanliga frågor och svar

om mobila koncept


Företagsbokning av våra Escape Rooms? Läs denna FAQ.

Privatperson och/eller betala privat? Läs under fliken FAQ istället.


Före bokning


Vad är detta? Vad gör man?

Vi har i dagsläget tre olika mobila koncept: Byråkampen, Väskan och Kuben som vi åker ut till er med. Läs mer information under fliken Företag.

Kortfattat är det en lagtävling där samtliga lag får byråer/väskor/kuber med identiskt innehåll. Genom logiskt tänkande och samarbete ska laget lösa ett stort antal uppgifter av skiftande karaktär. Det lag som är först med att lösa alla klurigheter och således få rätt kod till kassaskåpet är vinnare av utmaningen. En spelledare finns på plats för att ha möjlighet att introducera aktiviteten och ge ledtrådar.


Vad kostar det?

Byråkampen och Väskan: Priset inom Växjö är 4000:- ex moms för upp till 20 personer. Därefter 150:- extra per person över 20. 
Kuben: Priset inom Växjö är 4000:- ex moms för upp till 15 personer. Därefter 200:- extra per person över 15.
En kostnad tillkommer om aktiviteten ska hållas utanför Växjö och är beroende på främst avstånd. Vi lägger även på 1000:- på lördagar.


Hur långt bort från Växjö kan vi vara?

Vi har flera gånger varit i bland annat Ljungby och Värnamo men även Kalmar, Kristianstad, Malmö, Göteeborg och Stockholm. En kostnad tillkommer beroende främst på avstånd.


Ska vi välja Byråkampen, Väskan eller Kuben?

Det är delvis fritt efter tycke och smak, men några nämnare kan vara avgörande.
Antal: Se mer nedan under rubriken "Hur många kan vi vara?" 
Språk: Byråkampen har flera uppgifter på svenska medan Väskan och Kuben är spelbara även på engelska. 

Tid: Byråkampen och Väskan varar tills något lag har vunnit vilket brukar vara mellan 60-90 minuter, men någa få gånger har lag klarat det på 40 minuter. Kuben har man 60 minuter på sig att lösa så är idealisk om man har ett schema att hålla.

Samarbetsgrad: I Byråkampen och Väskan kan man arbeta med flera uppgifter parallellt medan Kuben är helt linjär, vilket innebär att laget måste samarbeta mer. Kuben kan även köras utan tävlingsmomentet vilket lag som löser det först utan istället vilka lag som hinner besegra Kuben innan timmen är slagen.


Vi har redan haft Byråkampen tidigare. Är det roligt att köra Väskan eller Kuben ändå?

Hade ni roligt sist lär ni uppskatta även de andra koncepten. Byråkampen och Väskan är rätt lika i sitt grundkoncept men det är helt andra uppgifter även om grunden är den samma: att lösa ett antal uppgifter för att bli först in i kassaskåpet. Kuben skiljer sig lite mer åt, även om det fortfarande handlar om problemlösning och samarbete.


Hur många kan man vara?

Byråkampen är för 20-36 personer, Väskan är för 20-180 personer och Kuben är för 15-55 personer.
Ni kan boka även om ni är färre än 20 (15 för Kuben), men priset är det samma som för 20 personer. Byråkampen och Väskan är bästa lagstorleken 4-6 personer och för Kuben 4-5.
Är ni färre än 15 rekommenderar vi att ni kommer till oss och spelar våra rum istället. Är ni fler än 180 personer är inte heller det ett problem! Vi har vid två tillfällen anordnat koncept för över 300 personer samtidigt. Kontakta oss för vidare information.


Vi har ingen lokal eller är bara i Växjö på besök. Kan vi spela era mobila koncept hos er?

Nej. Vi kan dock rekommendera lokaler att hyra för ändamålet eller får ni dela upp er och spela våra rum istället.För alla?


Några av oss pratar inte svenska. Är det ett problem?

Några av uppgifterna i Byråkampen kräver att man kan svenska så åtminstone några i varje lag måste kunna förstå svenska. Väskan är tvåspråkig med information både på svenska och engelska och Kuben är språkfri.

Vi håller en kort introduktion vilket vi kan hålla på svenska eller engelska. Detta gäller även ledtrådar under spelets gång.

Det är dock av yttersta vikt att laget förstår varandra då en stor del av aktiviteten bygger på samarbete och kommunikation.


Är det en fysiskt krävande aktivitet?

Nej. Samtliga koncept har uppgifter som laget löser vid ett bord, ståendes eller sittandes.Bokning


Jag vill boka! Hur gör jag?

Våra mobila koncept går inte att boka via vår bokningssida utan endast genom förfrågan via mejl. Betalning sker i efterskott via företagsfaktura.

Observera att er bokning gäller först då ni har fått en bekräftelse via mejl. Vi tar inga bokningar via telefon.


Vilka tider finns tillgängliga?

Vi har inga fasta starttider för de mobila koncepten. Mejla förslag på datum och tid. Om möjligt rekommenderar vi att lägga vår aktivitet före eventuell middag då ett glas eller två till maten har visat sig ha inverkan på det logiska tänkandet och motivationen.


Kan jag preliminärboka?

Vi har ingen möjlighet att hålla datum och/eller tider utan det är först till kvarn som gäller. Har ni frågat om några tider är lediga och vi har sagt ja kan de dessvärre vara bokade av andra om ni väntar med att bekräfta er bokning. En bokning är gällande först när ni har fått en bokningsbekräftelse via mejl.Inför vårt besök hos er


Vad behövs på plats?

Aktiviteten är roligast om samtliga lag har möjlighet att vara i samma rum. Allt som behövs är ett tomt bord per lag och lite svängrum mellan lagen. Rummet ska vara iordningställt och borden tomma tills vi kommer och det underlättar om deltagarna befinner sig någon annanstans så spelledaren kan förbereda spelet ensam.


Hur lång tid tar det?

Byråkampen och Väskan brukar ta mellan 60-90 minuter. Går det fort för något lag och/eller ni inte har ett tajt schema finns det oftast möjlighet att köra vidare för att även kora en tvåa och trea.
Kuben har en tidsgräns på 60 minuter. 


Aktiviteten ska börja kl 16:00. När kommer ni?

Vi kommer mellan 15-30 minuter före starttid för att ställa upp byråer/väskor/kuber och kassaskåp. Om möjligt förbereder vi helst i tom lokal.


Vi har blivit fler eller färre än beräknat! Kan vi ändra bokningen?

Hör av er senast 24 timmar före bokad tid om antalet deltagare förändras så pass att det påverkar antalet lag.


Är det okej att deltagarna dricker och äter lite snacks under aktiviteten?

Om möjligt är det bättre att ta det efter för att undvika kladd och spillrisk på materialet, men vi tillåter det under städade former.


Jag/vi som anordnare/chef tänker inte vara med utan istället gå runt och övervaka. Är det okej?

Vi rekommenderar att ni också är med! Det blir roligare för alla. Anser ni er inte ha tid är det bättre att ni gör något helt annat än att mingla runt bland lagen.

Har du andra frågor?

Kontakta oss här:


kontakt

Kontakt för företag:

info@escapegamevaxjo.se

Tel: 070 7360859 (kl.10:00 - 21:00)


OBS! Inga bokningar tas

via telefon utan kräver

bekräftelse via mejl.