FAQ företag
kontakt


Vanliga frågor och svar

för företagsbokningar

av Escape Rooms


Företagsbokning av mobilt koncept? Läs denna FAQ.

Privatperson och/eller betala privat? Läs under fliken FAQ istället.


Före bokning


Vad är detta? Vad gör man?

Kortfattat blir ni inlåsta i ett rum för att lösa en stor rad klurigheter av skiftande karaktär, öppna ett gäng med lås och slutligen finna vägen ut genom att samarbeta och tänka logiskt.

Ni har 60 minuter på er.


Vad kostar det?

Om man bokar och betalar med kort via vår bokningssida är priset 232:- ex moms per deltagare (290:- inkl moms).

Väljer ni att betala mot företagsfaktura är priset 1392:- ex moms per rum för upp till sex deltagare då vi bara fakturerar hela rum. 


Hur många rum har ni?

Vi har just nu tre. Då vi har som målsättning att med jämna mellanrum erbjuda nya rum är ett rum stängt i perioder för ombyggnad. För aktuell information om våra rum, se fliken Rummen.


Hur många kan man vara i ett rum?

Rummen är rekommenderade för 4-6 personer per rum men vi tillåter även 2, 3 och 7 personer.

Är ni 2 eller 3 rekommenderar vi att ni har spelat andra rum tidigare och väljer vårt lättaste rum (Abstrakt) då våra rum är svåra att hinna med på så få spelare.

Vid förfrågan kan vi öppna upp en extra plats om ni vill vara 7 spelare, men det upplevs ibland som lite trångt och rörigt samt att alla inte är så delaktiga i spelet. Vissa rum lämpar sig bättre att vara många i än andra. Se vidare information under fliken Rummen.


Vi är ett större sällskap än sex personer. Kan vi komma ändå?

Har vi två rum öppna kan vi ta emot upp till 14 personer samtidigt.

Delar ni upp sällskapet på två olika rum är det dock bra att tänka på att det är två helt olika rum. Det går inte att jämföra tider eller upplevelser med varandra.

Är ni fler finns alternativet att ni gör aktiviteten efter varandra eller att istället köra något av våra mobila koncept (Byråkampen, Väskan samt Kuben) som vi kommer
ut till er med. Se mer info i FAQ för mobila koncept.


Kan man boka alla tre rummen samtidigt?

Nej. Är ni fler än 14 (två rum) finns alternativet att ni gör aktiviteten efter varandra.

Vi har även andra lösningar för större sällskap, men de sker i så fall utanför rummen, se fliken FöretagFör alla?


Har ni någon åldersgräns?

Ja. Inlåst är tänkt som en vuxenaktivitet och vuxna deltagare ska därför alltid vara i majoritet i rummet. Barn under 18 år spelar enbart i målsmans sällskap.

Vi avråder starkt från att ta med barn som är 0-6 år och om barn följer med är det fullpris som gäller även för dem.


Några av oss pratar inte svenska. Är det ett problem?

Vi eftersträvar att ha minst ett helt språkfritt rum, vilket innebär att man inte behöver kunna svenska (eller något annat språk) för att klara våra rum. Några av våra rum är dock inte helt språkfria så läs informationen på vår rumssida noga innan bokning.

Vi håller en kort introduktion vilket vi kan hålla på svenska eller engelska. Detta gäller även ledtrådar under spelets gång. 

Det är dock av yttersta vikt att ni i rummet har ett gemensamt språk då en stor del av spelet bygger på samarbete och kommunikation.


En av oss har cellskräck. Är det klaustrofobiskt eller läskigt?

Det är inga små utrymmen eller läskiga saker i de rum vi har nu. Flera av våra rum har dessutom öppningsbara fönster i marknivå.

Klarar man att vara i ett vanligt rum med låst dörr så klarar man att delta i spelet.

Spelledaren ser och hör det som sker i rummet så vill någon ut, av en eller annan orsak, så kan man bli utsläppt direkt samt att rummen har nödknapp som spelarna kan trycka på för att öppna dörren ut direkt. 


En av oss är höggravid. Finns det möjlighet att sitta ner i rummet?

Det finns sittmöjligheter i alla våra rum. Om den gravida sedan har tid, ro och lust att sitta ner under spelets gång är en annan sak. ;)


Är det en fysiskt krävande aktivitet?

Nej. Det är inget klättrande eller tunga lyft men i några av våra rum kan det behövas att någon i gruppen kan krypa/böja sig. Vad som är fysiskt krävande kan dock vara olika från person till person beroende på ålder eller någon form av funktionsnedsättning. Är du osäker så hör av dig innan så kan vi tydliggöra vilka eventuella hinder som kan finnas.

Kom i vanliga kläder! Det kan dock bli lite svettigt av adrenalinpåslaget och av att sex personer rör sig i ett stängt rum i en timme.Bokning


Jag vill boka! Hur gör jag?

Som företag har ni möjlighet att boka på två sätt: med kortbetalning via vår bokningssida (tidigast 30 dagar i förväg) eller genom att mejla oss och betala mot företagsfaktura. Det finns då möjlighet att lägga in en bokning längre fram i tiden om ni bokar minst två rum.

Vi har ingen möjlighet att ta emot kontant betalning på plats.

Observera att er bokning gäller först då ni har fått en bekräftelse via mejl. Vi tar inga bokningar via telefon.


Vilka tider finns tillgängliga?

Vi har fasta starttider på våra rum. Om ni planerar att komma inom de närmaste 30 dagarna kan ni titta på vår bokningssida för att se vilka tider som är bokningsbara. Tider före 14:30 ligger dock sällan ute i bokningssystemet så de kan vara tillgängliga även om de inte syns.


Kan jag preliminärboka?

Vi har ingen möjlighet att hålla datum och/eller tider utan det är först till kvarn som gäller. Har ni frågat om några tider är lediga och vi har sagt ja kan de dessvärre vara bokade av andra om ni väntar med att bekräfta er bokning. En bokning är gällande först när ni har fått en bokningsbekräftelse via mejl.Inför besöket


Vi har bokat ett rum kl 16:00. När ska vi komma?

Kom tidigast tio minuter före utsatt tid (dvs. 15:50) och var redo att börja senast på bokat klockslag (16:00). Ni ska vara redo att sätta igång på utsatt tid så behöver någon i sällskapet toabesök innan är det bra att sikta på 10 minuter före utsatt tid.

Kommer ni tidigare än 10 minuter före bokad tid är det inte säkert vi har möjlighet att öppna om vi har andra besökare på plats, håller på att återställa rummen eller helt enkelt är ute på vift.


Någon/några av oss har fått förhinder! Kan vi ändra bokningen?

Hör av er senast 24 timmar före bokad tid om antalet deltagare förändras så pass att det påverkar antalet rum. (Riktlinje är 3-7 deltagare = 1 rum, 7-14 = 2 rum).

Med mindre än 24 timmars varsel kommer vi debitera för så många rum som är bokat sedan tidigare även om ni blir färre och väljer att ha t.ex. ett rum istället för två.


Hur lång tid tar det?

Det beror på hur snabba ni är på att komma ut. ;)

Vi har en kort introduktion innan ni går in samt eftersnack och fotografering efteråt, så räkna med att aktiviteten tar 75 minuter om ni har andra tider att passa före eller efter. Räkna med något längre om ni har bokat två rum.


Har ni toalett?

Ja, men bara en så det är alltid smart att redan ha gått innan ni kommer, speciellt om ni är ett större sällskap.


Vad ska vi ta med?

Så lite som möjligt. Ingen egen utrustning är tillåten i rummet. Vi rekommenderar att ni lämnar väskor och mobiler i våra låsbara lådor. All form av fotografering är förbjuden i rummen.

Då flera moment handlar om att se detaljer och kodlåsen har små siffror är det bra att ta med glasögon om man är i behov av det.


Vi ska ut och äta innan. Får man komma lite salongsberusad?

Vi har ingen nolltollerans mot alkohol men har märkt att det logiska tänkandet försämras redan efter ett glas eller två. Har ni som ambition att ta er ut i tid och få ut så mycket som möjligt av ert besök hos oss rekommenderar vi att ni är nyktra vid ert besök och att lägga vår aktivitet före eventuell middag. Vi förbehåller oss rätten att neka personer som har druckit för mycket att gå in i rummet samt avbryta spelet om så krävs.

Det är även helt förbjudet att äta eller dricka i rummen.


Kan man köpa en dricka och lite snacks hos er eller ha med eget?

Nej. Vi har ingen försäljning på plats och det är inte tillåtet att äta eller dricka i våra rum. Då vi oftast har bokningar före och efter er tid går det inte heller att stanna för att äta medhavd mat i vår lounge före eller efter. Det finns gott om caféer, pubar och restauranger bara något kvarter bort så vi hänvisar er dit istället.


Jag kommer med ett sällskap men ska själv inte följa med in i rummet. Finns det någonstans jag kan vara medan jag väntar på mina vänner?

Nej. Passa på att ta en runda på stan eller sätt dig på ett närliggande fik. Vi har en lounge där vi tar emot våra grupper men har inte möjlighet att ha någon sittandes där medan spelet pågår.


Är det okej att jag som chef sitter med och övervakar i kontrollrummet istället?

Nej. Vi tillåter aldrig att någon sitter med i kontrollrummet. Vill du observera dina anställda och hur de interagerar får du följa med in i rummet istället och i så fall ta en passiv roll där.


Vi ska slå rekord! Vilken är rekordtiden?

Escape Game är ingen tävling utan en samarbetsövning. Är det första gången ni testar på Escape Games tycker vi att ni ska satsa på att komma ut inom 60 minuter och har ni spelat tidigare tycker vi ändå att ni inte ska ha för stort fokus på att hinna ut så snabbt som möjligt. Passa på att njuta lite medan ni är i rummet istället. Upplevelsen av rummet blir sällan den samma om man stressar sig igenom allt och dessutom blir man lite slarvigare på att hitta saker och lösa problem när man stressar.

Kommer ni i ett större sällskap och spelar två rum samtidigt går det inte att jämföra era resultat då rummen skiljer sig åt innehållsmässigt och i vissa fall även svårighetsmässigt.


Är man ändå nyfiken finns rekordtiderna här och på Facebook. För att hamna på topplistan ska man ha klarat rummet helt utan ledtrådar. 


Har du andra frågor?

Kontakta oss här:


Kontakt för företag:

info@escapegamevaxjo.se

Tel: 070 7360859 (kl.10:00 - 21:00)


OBS! Inga bokningar tas

via telefon utan kräver

bekräftelse via mejl.