hit&dit


Dags att ge sig ut på äventyr!

Våra utomhusspel Hit & dit tar er runt på en promenad i Växjö där ni ska lösa en rad klurigheter. Med er har ni en karta och en väska full med hjälpmedel och lås som ska öppnas.

Vi har i dagsläget två olika rundor. Vi rekommenderar starkt att börja med Centrum-rundan.

På vår andra runda Sjö & berg kan det vara bra att känna till konceptet.


Obs! Hit & Dit är ett spel för 2-4 personer. Är ni fler får ni titta på våra andra aktiviteter.


Hit & dit - Centrum

Var: en runda till fots på ca 2,5 km i Växjö centrum. 

Språk: svenska 

Tid: max 90 minuter. 

Antal deltagare: för 2-4. 

Pris: 750:- per grupp. 

Svårighetsgrad: lätt.

Tyngdpunkten ligger på att få en trevlig

upplevelse som de flesta klarar utan problem.


Hit & dit - Sjö & berg

Var: en runda till fots på dryga 3 km i Växjös parker. 

Språk: svenska 

Tid: max 90 minuter. 

Antal deltagare: för 2-4. 

Pris: 750:- per grupp. 

Svårighetsgrad: medel.

Det är stor fördel att man spelat Centrum först,

då man inte har tid att lära sig vad det ska gå ut på.


STÄNGT FÖR SÄSONGEN


Vanliga frågor och svar

om vårt utomhusspel

 

Nyfiken på våra rum? Läs denna FAQ istället.


Före bokning

 

Vad är detta? Vad gör man?

Vårt utomhusspel Hit & dit tar er runt på en promenad i Växjö stad där ni ska lösa en stor rad klurigheter. Med er har ni en karta och en väska full med hjälpmedel och lås som ska öppnas. Vi har två rundor: Centrum samt Sjö & berg


Ska vi välja Centrum-rundan eller Sjö & berg-rundan?
Åtminstone någon i sällskapet bör ha spelat Hit & dit - Centrum innan ni spelar Sjö & berg. Sjö & berg är mer krävande och det finns en stor risk att ni inte hinner klart i tid om ni inte har spelat Centrum innan och är insatta i tänket alternativt har spelat flera av våra rum.


Hur lång tid tar det?

Ni har max 90 minuter på er att gå rundan och lösa alla klurigheter i väskan. Många kan nog lösa det på kortare tid än så, men ta det lugnt och passa på att njuta av vår fina stad! Till skillnad från våra rum tar vi ingen exakt tid, så det finns inga rekord att slå eller liknande.

 

Hur många kan man vara?

Aktiviteten är skapad för små grupper på max 4 personer. Är ni fem eller fler får ni dela upp er på två omgångar eller spela något av våra rum istället.


Vad kostar det?

Priset är 750 kronor per grupp. Priset är det samma om ni är 2, 3 eller 4.

 

Hur lång är rundan?

Centrum-rundan är ca 2,5 km och Sjö & berg strax över 3 km beroende på hur ni väljer att gå mellan punkterna. Startpunkt meddelas efter bokning men båda är centralt. Rundan ska gås till fots. Cyklar eller andra fordon kommer bara vara i vägen. För barnvagn eller rullstol/permobil lämpar sig Centrum betydligt bättre än Sjö & berg (där ni kan behöva ta omvägar för att slippa trappor och gräsytor).

 

Hur många utomhusspel har ni?

Än så länge finns det två rundor Hit & dit - Centrum samt Sjö & berg. Båda rundorna finns bara i en uppsättning. Det finns en möjlighet att vi skapar fler spel så småningom.

 

Vi är ett större sällskap. Kan vi spela samtidigt?

Nej, i dagsläget har vi bara en uppsättning av Hit & dit och vi har olika starttider på Centrum och Sjö & berg. Är ni fler än fyra rekommenderar vi att ni delar upp er i mindre grupper och spelar vid olika tillfällen alternativt spelar något av våra rum istället. 

 

Vad händer om vi inte klarar det i tid?

Ni får instruktioner om vart ni i så fall ska lämna tillbaka väskan och dess innehåll.

 

 

 

För alla?

 

Har ni någon åldersgräns?

Ja. Detta är en aktivitet främst riktad till vuxna. Vi har 18-årsgräns för bokning samt för att delta utan målsman. Vår rekommendation är att vuxna är i majoritet. En vuxen med t.ex. tre barn/tonåringar är således inget vi rekommenderar. Se mer info om att spela med barn i frågorna nedan.

 

Är det en passande aktivitet för små barn?

Vi avråder starkt från att ta med barn under 6 år då de oftast är för små för att uppskatta aktiviteten. Har man med ett barn (oavsett ålder) kräver det att någon vuxen i sällskapet har fokus på barnet då det finns en hel del lös rekvisita i väskan och det är av yttersta vikt att inget förläggs eller kommer bort under färden. Väskan får således inte lämnas obevakad och en vuxen ska hela tiden ha den under uppsikt.
Till skillnad från i våra rum är det dock inget hinder att ha med barn som ligger i vagn/sele.

 

Några av oss pratar inte svenska. Är det ett problem?

Hit & dit finns bara på svenska. Det krävs att minst en i gruppen kan svenska då det är en del instruktioner i form av text som ska läsas. 

Är det en fysiskt krävande aktivitet?

Nej. Detta är en lugn och stillsam promenad i stan och helt fritt från t.ex. klättrande. Det enda fysiska är att ni ska bära med er en väska på strax under 7 kg.
Centrum-rundan lämpar sig bättre än Sjö & berg för barnvagn och rullstol/permobil då hela rundan är på asfalt. Sjö & berg är mer krävande med grusunderlag samt vissa partier på gräs.


Behöver man lokalkännedom?
Nej, det går fint att spela även om du aldrig har varit i Växjö tidigare. Bor du i Växjö har du kanske lite hjälp i att ana vart ni ska med hjälp av hintar i texten eller bara genom att titta på kartan, men det är inte avgörande för spelet.Bokning

 

Jag vill boka! Hur gör jag?

Fyll i bokningsformuläret och ange önskat datum så återkommer vi med möjliga tider. Observera att aktiviteten är väderberoende och ställs in vid regn. 

 

Hur betalar jag?

All betalning sker med kort i samband med utlämningen av väskan.

 

Går det att betala med presentkort?

Ja, våra presentkort går att använda även för bokning av Hit & dit. Skriv i så fall din presentkortskod i övrigt-rutan vid bokning.

Bokningsformuläret funkar inte. Vad är fel?

Alla stjärnmarkerade rutor måste fyllas i så se efter så du inte har missat någon ruta. 

 

Finns det risk att vi får spela med andra?

Nej. Er bokning är privat. Det finns dessutom bara en uppsättning, så det finns ingen risk att ni möter andra lag under er runda.

 

 

Inför aktiviteten

 

Vi har bokat aktiviteten kl 16:00. När ska vi komma?

Denna aktivitet börjar exakt på bokad tid, varken tidigare eller senare, så var noga med att hålla tiden!

Vart är starten?

Efter bokning kommer ni få en bekräftelse med information om startplats. Startplatsen för båda rundorna är i närheten av Inlåst. Hela aktiviteten är dock en utomhusaktivitet så ni ska INTE komma in till oss på Inlåst före eller efter.

Oj! Vi blir visst en till! Kan man boka på en extra plats?

Priset är per grupp och det samma oavsett om ni är 2, 3 eller 4. Är ni fem eller fler får ni dela upp er på två omgångar eller spela något av våra rum istället.

 

Det ska regna när vi har bokat! Vad gör vi?

Det är en trist runda i regn och dessutom riskerar materialet att skadas, så tyvärr ställer vi in aktiviteten vid dåligt väder. Kontakta oss via mejl för diskussion kring lösning. Kontaktar inte ni oss men vi anser att vädret är för dåligt kommer vi kontakta er innan start för ombokning.


Hur avbokar vi?

Ni kan omboka eller avboka fram till 3 timmar före starttid. Kontaktar ni oss inte för avbokning kommer ni att debiteras.

 

Vad händer om något förstörs eller kommer bort under vårt spel?
Då detta inte är ett övervakat spel ansvarar ni för att den är hel, ren och torr och att innehållet är komplett vid återlämning. Det är även ert ansvar att inte lämna väskan eller något innehåll obevakat under spelets gång. Skulle något gå sönder eller försvinna kan ni bli ersättningsskyldiga.

Hur lång tid tar det?

Ni har max 90 minuter, men tiden är satt för att ni ska ha gott om tid. De flesta löser uppgifterna snabbare än så. Tiden kan dock vara något mer knapp på Sjö & berg-rundan.

 

Har ni toalett?

Detta är en utomhusaktivitet och tanken är att ni inte ska komma in till oss på Inlåst. Vi kan inte garantera att vi är på plats eller har möjlighet att släppa in er före, under eller efter ert spel så i första hand hänvisar vi till publika toaletter.

 

Vad ska vi ta med?

Så lite som möjligt. All utrustning ni behöver kommer att finnas i väskan som ni bär med er. Den som bokar bör dock ha med mobilen vars nummer uppgavs vid bokning.

Då flera moment handlar om att se detaljer och kodlåsen har små siffror är det bra att ta med glasögon om man är i behov av det.

 

Vi ska ut och äta innan. Får man komma lite salongsberusad?

Vi har ingen nolltollerans mot alkohol men har märkt att det logiska tänkandet försämras redan efter ett glas eller två. Det finns andra aktiviteter som passar betydligt bättre i kombination med alkohol så vi rekommenderar att detta är en nykter upplevelse. 

 

Vi ska slå rekord! Vilken är rekordtiden?

Hit & dit är tänkt som en lugn runda och ett lite annorlunda sätt att umgås. I och med att spelet inte är övervakat kommer det dessutom vara svårt för oss att kontrollera att ingen fuskar. Vi kommer därför inte ha någon topplista eller ta exakt tid.


 


Övrigt

 

Kan jag komma tillbaka och spela Hit & dit igen?

Nej, då det kommer vara exakt samma runda och samma uppgifter kommer det inte finnas något värde i att spela igen utan detta är en engångupplevelse. Har ni spelat Centrum-rundan är det dock helt ny runda och nya uppgifter om ni bokar Sjö & berg. Det är inte omöjligt att det kommer nya rundor med nya uppgifter längre fram. I väntan på det får ni komma och spela våra rum istället, om ni nu inte redan har gjort det. 

 

Kommer Hit & dit köras året runt?

Hit & dit har vi bara  bokningsbart så länge det är varmt och behagligt att strosa runt utomhus. Exakt datum för stängning och öppning är dock inte satt utan beror på vädret. Vi har ännu inte bestämt datum för öppning av nästa säsong 2022. 

 

Finns Hit & dit på andra ställen?

Nej, Hit & dit är en produkt vi har tagit fram helt själva. Några andra Escape Room-företag har dock också olika typer av utomhusspel att erbjuda, men de kan se ut på väldigt olika sätt.