Rummen:

Fabriken

Den gamla fabriken har legat öde i många år. Ni har hört rykten om konstiga aktiviteter på platsen och bestämt er för att undersöka. Efter en stunds utforskning befinner ni er i hjärtat av fabriken och inser att ni lyckats stänga in er själva.

Har ni vad som krävs för att ta er ut?


Rekommenderat antal personer: 4-5 spelare

Ledtrådar och introduktion kan ges på svenska eller engelska.


Experiment 147

Den kände botanikern och kemisten Fingal Thius är död. På sin dödsbädd uttryckte han sin oro över sitt senaste projekt: Experiment 147. Om det hamnar i fel händer kan det få ödesdigra konsekvenser, enligt honom. Ni har tillträde till hans arbetsrum under en timme för att försöka ta reda på mer om experiment 147 och hans tidigare forskning. Frågan är om Fingal bara yrade eller ligger det en sanning bakom hans ord?


Svårighetsgraden är något högre än våra tidigare rum.

Det är en fördel om man spelat några rum tidigare.

Rekommenderat antal personer: 4-6 spelare


Ledtrådar och introduktion kan ges på svenska eller engelska.


Bon Appetit

Det prisade krögarparet Desirée och Laurent Sabatier driver en välkänd restaurang som lockar till sig finsmakare från världens alla hörn. Nu ryktas det om att en inflytelserik matbloggare är på intåg, som är känd för att såga restauranger vid fotknölarna om allt inte är helt perfekt. Desirée och Laurent vill verkligen imponera extra på sin betydelsefulla gäst. Det gäller att servera det absolut bästa och de behöver därför sina speciella kryddor som är så värdefulla att de förvarar dem hemma istället för i restaurangen. De har själva inte tid att lämna alla puttrande grytor och kräver därför att ni ska skynda er hem till dem för att finna kryddorna i tid. Matbloggaren lär redan vara på ingång så det gäller att skynda innan katastrofen är ett faktum.


Rekommenderat antal personer: 4-6 spelare

Ledtrådar och introduktion kan ges på svenska eller engelska.

Våra tidigare rum:

BLACKOUT            Stängt sedan 22/4-18

Mörker. Totalt mörker. Ni befinner er i ett kolsvart rum och börjar försiktigt treva er fram. Vad kommer ni att hitta och kan ni finna ljuset?


Obs! Detta är inget skräckrum. Det är inget läskigt eller äckligt.

Det är bara totalt mörkt en stund i början.

Mörkret är bara för att testa era andra sinnen än synen.
Limited edition: 24 Luckor  Stängt sedan 16/1-17

Koppla av lite i julstressen... eller?

Julen är snart här och vi har fyllt detta rum med julstämmning.

Har ni vad som krävs för att klara alla problem och lyckas öppna

alla 24 luckor på 60 minuter?

Rummet rekommenderas för 3-4 deltagare, men vi tillåter 2-6.


24 Luckor finns nu att spelas på Jailbreak i Oskarshamn.

Besök dem här: jailbreakoskarshamn.com

Major Konrads dilemma  OBS! Stängt sedan 29/10-16

Major Konrad har ett dilemma. Han är övertygad om att det finns ubåtar i Helgasjön, men ingen tror honom. Under en lång tid har han bett om extra resurser för att undersöka saken, men utan gehör. Nu har major Konrad varit spårlöst försvunnen i över en vecka. När ni är på hans kontor för att se om ni finner några spår efter honom går dörren i baklås! Nu handlar det i första hand om att ta sig ut snarare än att hitta majoren. Den egna säkerheten först!

Globetrotter  OBS! Stängt sedan 14/11-15

Välkommen hem till en riktig globetrotter! Sven Svensson har varit i fler länder än de allra flesta. Hemma hos honom hittar man gott om spår efter flera av hans resor, men kanske är det inte resmålen som är det viktigaste för honom? Sven har en hemlig fascination som han inte har berättat för någon om. Ni har lovat att se efter hans krukväxt medan han är bortrest så nu har ni möjlighet att snoka runt ostört, i alla fall i en timme..


Globetrotter finns nu att spelas på Rummet i Borlänge.

Besök dem här: www.rummet.xyz