Dags att ge sig ut på äventyr!

Vårt utomhusspel Hit & dit tar er runt på en promenad i Växjö centrum där ni ska lösa en rad klurigheter. Med er har ni en karta och en väska full med hjälpmedel och lås som ska öppnas.Var: en runda till fots på ca 2,5 km i Växjö centrum. 

Språk: svenska 

Tid: max 90 minuter. 

Antal deltagare: för 2-4. 

Pris: 780:- per grupp. 

Svårighetsgrad: lätt.

Tyngdpunkten ligger på att få en trevlig

upplevelse som de flesta klarar utan problem.Vanliga frågor och svar

om vårt utomhusspel

 

Nyfiken på våra rum? Läs denna FAQ istället.


Före bokning

 

Vad är detta? Vad gör man?

Vårt utomhusspel Hit & dit tar er runt på en promenad i Växjö centrum där ni ska lösa en stor rad klurigheter. Med er har ni en karta och en väska full med hjälpmedel och lås som ska öppnas. Spelet är linjärt, så ni kan inte hoppa över några uppgifter eller välja i vilken ordning de ska lösas.


Hur lång tid tar det?

Ni har max 90 minuter på er att lösa alla klurigheter i väskan. Många kan nog lösa det på kortare tid än så, men ta det lugnt och passa på att njuta av vår fina stad! Till skillnad från våra rum tar vi ingen exakt tid, så det finns inga rekord att slå eller liknande.

 

Hur många kan man vara?

Aktiviteten är skapad för små grupper på max 4 personer. Ni kan eventuellt vara någon extra, men det kommer troligtvis upplevas som att ni är för många och alla inte är delaktiga då spelet är helt linjärt.


Vad kostar det?

Priset är 780 kronor per grupp. Priset är det samma om ni är 2, 3 eller 4.

 

Hur lång är rundan?

Rundan är ca 2,5 km beroende på hur ni väljer att gå mellan punkterna. Startpunkt meddelas efter bokning. Rundan ska gås till fot. Cyklar eller andra fordon kommer bara vara i vägen.

 

Hur många utomhusspel har ni?

Än så länge finns det bara en runda (Hit & dit) och en uppsättning. Blir det uppskattat finns det så klart en möjlighet att vi skapar fler spel så småningom.

 

Vi är ett större sällskap. Kan vi spela samtidigt?

Nej, i dagsläget har vi bara en uppsättning av Hit & dit. Är ni fler än fyra rekommenderar vi att ni delar upp er i mindre grupper och spelar vid olika tillfällen alternativt spelar något av våra rum istället. 

 

Vad händer om vi inte klarar det i tid?

Ni får instruktioner om vart ni i så fall ska lämna tillbaka väskan och dess innehåll.

 

 

För alla?

 

Har ni någon åldersgräns?

Ja. Detta är en aktivitet främst riktad till vuxna. Vi har 18-årsgräns för bokning samt för att delta utan målsman. Vår rekommendation är att vuxna är i majoritet. En vuxen med t.ex. tre barn/tonåringar är således inget vi rekommenderar. Se mer info om att spela med barn i frågorna nedan.

 

Är det en passande aktivitet för små barn?

Vi avråder starkt från att ta med barn under 6 år då de oftast är för små för att uppskatta aktiviteten. Har man med ett barn (oavsett ålder) kräver det att någon vuxen i sällskapet har fokus på barnet då det finns en hel del lös rekvisita och det är av yttersta vikt att inget förläggs eller kommer bort under färden. Väskan får således inte lämnas obevakad och en vuxen ska hela tiden ha den under uppsikt.
Till skillnad från i våra rum är det däremot inget hinder att ha med bäbisar som ligger i vagn/sele.

 

Kommer min 10-åring ha kul och kunna lösa något?

Det kan vi omöjligt svara på då det skiljer sig mycket från barn till barn (och från vuxen till vuxen också för den delen), men eventuellt har du som förälder själv ett hum om det är en aktivitet som passar ditt barn. Aktiviteten är dock designad utifrån ett vuxenperspektiv och vi har vuxna som målgrupp. 

 

Några av oss pratar inte svenska. Är det ett problem?

Hit & dit finns bara på svenska. Det krävs att minst en i gruppen kan svenska då det är en del instruktioner i form av text som ska läsas. 

Är det en fysiskt krävande aktivitet?

Nej. Detta är en lugn och stillsam promenad i stan och helt fritt från t.ex. klättrande. Det enda fysiska är att ni ska bära med er en väska på strax under 7 kg.

Behöver man lokalkännedom?
Nej, det går fint att spela även om du aldrig har varit i Växjö tidigare. Bor du i Växjö har du kanske lite hjälp i att ana vart ni ska med hjälp av hintar i texten eller bara genom att titta på kartan, men det är inte avgörande för spelet.Bokning

 

Jag vill boka! Hur gör jag?

All bokning och betalning sker i förhand via vår bokningssida. Då aktiviteten är väderberoende lägger vi ut tider sporadiskt och med kortare framförhållning än våra rum. 

 

Vi vill boka en annan tid än de som finns i bokningssystemet. Går det?

Har ni önskemål om dag eller tid som inte finns i systemet går det bra att mejla en förfrågan. Vid spontanbokning mindre en tre timmar i förväg går det även bra att ringa. 

 

Hur betalar jag?

All betalning sker i samband med bokning via vår bokningssida. I dagsläget tar vi kortbetalning via Stripe.

Vi har ingen möjlighet att ta emot kontant betalning på plats.

 

Går det att betala med presentkort?

Ja, våra presentkort går att använda även för bokning av Hit & dit. I dagsläget är de olika prisklasserna på presentkort efter kostnad per person i rummen, så eventuellt får ni lägga till lite eller får lite över beroende på värdet på presentkortet.

Det fungerar inte när jag ska boka. Vad är fel?

Vad är det som inte fungerar? Mejla oss och beskriv ditt problem så utförligt som möjligt så ska vi försöka hjälpa dig. Var i bokningsprocessen tar det stopp?

Kom ihåg att vissa banker kräver att du går in på din internetbank och godkänner betalning med ditt kort på internet.

Har du påbörjat en bokning men avbryter den ligger det en blockning kvar i tio minuter för att undvika att någon annan kan gå in och försöka boka samma tid. Vänta en stund och försök sedan boka igen.

 

Det går bara att välja “vuxna” i bokningssystemet men vi har barn med oss.

Då det är samma pris för alla oavsett ålder har vi valt att inte skilja på barn och vuxna i bokningen. Läs gärna informationen om barn under rubriken “För alla?”.

 

Finns det risk att vi får spela med andra?

Nej. Er bokning är privat. Det finns dessutom bara en uppsättning, så det finns ingen risk att ni möter andra lag under er runda. 

 

 

Inför aktiviteten

 

Vi har bokat aktiviteten kl 16:00. När ska vi komma?

Denna aktivitet börjar exakt på bokad tid, varken tidigare eller senare, så var noga med att hålla tiden!

Vart är starten?

Efter bokning kommer ni få en bekräftelse med information om startplats. Hela aktiviteten är dock en utomhusaktivitet så ni ska INTE komma in till oss på Inlåst före eller efter.

Oj! Vi blir visst en till! Kan man boka på en extra plats?

Priset är per grupp och det samma oavsett om ni är 2, 3 eller 4. Ni kan eventuellt vara någon extra, men det kommer troligtvis upplevas som att ni är för många och alla inte är delaktiga. Det är i så fall ert beslut och kostar inget extra.

 

Någon/några av oss har fått förhinder! Kan vi få pengarna tillbaka?

Då priset är per grupp får ni inga pengar tillbaka även om ni blir färre än tänkt. Ni kan dock omboka eller avboka fram till 2 timmar före starttid. Vid avbokning får ni en presentkortskod som kan användas för bokning av Hit & dit längre fram eller för att spela något av våra rum. 

 

Vad händer om något förstörs eller kommer bort under vårt spel?
Då detta inte är ett övervakat spel ansvarar ni för att allt är helt, rent och torrt och att innehållet är komplett vid återlämning. Det är även ert ansvar att inte lämna väskan eller något innehåll obevakat under spelets gång. Skulle något gå sönder eller försvinna kan ni bli ersättningsskyldiga.

Det ska regna när vi har bokat! Vad gör vi?

Det är en trist runda i regn och dessutom riskerar materialet att skadas, så tyvärr ställer vi in aktiviteten vid dåligt väder. Kontakta oss via mejl för diskussion kring lösning. Kontaktar inte ni oss men vi anser att vädret är för dåligt kommer vi kontakta er senast två timmar innan start.


Hur lång tid tar det?

Ni har max 90 minuter, men tiden är satt för att ni ska ha gott om tid. De flesta löser uppgifterna snabbare än så.

 

Har ni toalett?

Detta är en utomhusaktivitet och tanken är att ni inte ska komma in till oss på Inlåst. Vi kan inte garantera att vi är på plats eller har möjlighet att släppa in er före, under eller efter ert spel så i första hand hänvisar vi till publika toaletter på stan. 

 

Vad ska vi ta med?

Så lite som möjligt. All utrustning ni behöver kommer att finnas i väskan som ni bär med er. 

Då flera moment handlar om att se detaljer och kodlåsen har små siffror är det bra att ta med glasögon om man är i behov av det.

 

Vi ska ut och äta innan. Får man komma lite salongsberusad?

Vi har ingen nolltollerans mot alkohol men har märkt att det logiska tänkandet försämras redan efter ett glas eller två. Det finns andra aktiviteter som passar betydligt bättre i kombination med alkohol så vi rekommenderar att detta är en nykter upplevelse. 

 

Vi ska slå rekord! Vilken är rekordtiden?

Hit & dit är tänkt som en lugn runda och ett lite annorlunda sätt att umgås. I och med att spelet inte är övervakat kommer det dessutom vara svårt för oss att kontrollera att ingen fuskar. Vi kommer därför inte ha någon topplista eller ta exakt tid. 

 


Övrigt

 

Kan jag komma tillbaka och spela Hit & dit igen?

Nej, då det kommer vara exakt samma runda och samma uppgifter kommer det inte finnas något värde i att spela igen utan detta är en engångupplevelse. Det är dock inte omöjligt att det kommer nya rundor med nya uppgifter längre fram. I väntan på det får ni komma och spela våra rum istället, om ni nu inte redan har gjort det. 

 

Kommer Hit & dit köras året runt?

Troligtvis kommer vårt utespel bara vara bokningsbart så länge det är varmt och behagligt att strosa runt utomhus. Exakt datum för stängning är dock inte satt och vi har ännu inte bestämt om vi kör samma nästa säsong. 

 

Finns Hit & dit på andra ställen?

Nej, Hit & dit är en produkt vi har tagit fram helt själva. Några andra Escape Room-företag har dock också olika typer av utomhusspel att erbjuda, men de kan se ut på väldigt olika sätt.