english FAQ

Före bokning


Vad är detta? Vad gör man?

Kortfattat blir ni inlåsta i ett rum för att lösa en stor rad

klurigheter av skiftande karaktär, öppna ett gäng med lås och

slutligen finna vägen ut genom att samarbeta och tänka logiskt.

Ni har 60 minuter på er. Se en kort film


Hur många rum har ni?

Vi har alltid minst två rum och ibland tre. Då vi har som målsättning att med jämna mellanrum erbjuda nya rum är ett rum stängt i perioder för ombyggnad. För aktuell information om våra rum, se fliken Rummen.


Hur många kan man vara i ett rum?

Rummen är för 3-6 personer per rum men vi tillåter även 2 och 7 personer.

Är ni 2 eller 3 rekommenderar vi att ni har spelat andra rum tidigare.

Vid förfrågan kan vi öppna upp en extra plats om ni vill vara 7 spelare, men det upplevs ofta som lite trångt och rörigt samt att alla inte är så delaktiga i spelet.


Vi är ett större sällskap än sex personer. Kan vi komma ändå?

Har vi två rum öppna kan vi ta emot upp till 14 personer samtidigt och när vi har tre rum igång kan vi ta emot sällskap på absolut max 21 personer åt gången (även om vi rekommenderar att ni är max 18).

 

Delar ni upp sällskapet på två olika rum är det dock bra att tänka på att det är två helt olika rum. Det går inte att jämföra tider eller upplevelser med varandra.

Är ni fler finns alternativet att ni gör aktiviteten efter varandra. Vi har även andra lösningar för större sällskap, men de sker i så fall utanför rummen, se fliken Företag.


Kan man boka alla tre rummen samtidigt?

Bokningar av tre rum samtidigt kräver att ni hör av er till oss via mejl före bokning. Vi har bara tre rum öppna för ett sällskap så är något av rummen bokade av andra finns inte möjligheten att ha alla tre rum öppna samtidigt. Vi tar betalt för tre hela rum (18 personer) för att öppna upp ett tredje rum så priset per deltagare blir något högre om ni är färre än 18 personer.


Vad kostar det?

260 SEK / person oavsett hur många ni är eller hur gamla ni är.  Barn från 0-6 år avråder vi från att deltaga, men om ni ändå väljer att ta med ett barn är det fullpris som gäller oavsett ålder.

Rummen kan bokas för minst tre personer. Detta innebär att om ni väljer att komma bara två personer får ni ändå betala för tre platser.


Har ni presentkort?

Ja! Även presentkort köps via vår bokningssida. När du har betalat får du en kod som du sedan ger till den lyckligt lottade. Observera att det är lite krångligt att använda mer än en presentkortskod per bokning så det är en dålig idé att köpa ett presentkort per person istället för ett presentkort för flera om det ändå är tänkt att sällskapet ska komma tillsammans.

Bokningen sker sedan som vanligt via vår bokningssida eller via denna direktlänk.

Via bokningssidan hittar du även mallar om du vill skriva ut presentkort att skriva koden på.

Vi har ingen försäljning av presentkort på plats i våra lokaler.


Har ni någon åldersgräns?

Ja. Detta är en aktivitet främst riktad till vuxna. Vi har 18-årsgräns för bokning och vår rekommendation är att vuxna är i majoritet i rummet. En vuxen med t.ex. fyra barn/tonåringar är således inget vi rekommenderar. Se mer info i frågorna nedan.


Är det en passande aktivitet för små barn?

Vi avråder från att ta med barn under 6 år i rummet.

Vår rekommendation beror på att vi har upplevt att små barn oftast inte har så roligt i rummen då de är för små för att medverka och om de är högljudda kan det störa både de andra i rummet, spelare i närliggande rum samt göra det svårt för oss spelledare att höra vad ni säger och således hjälpa er i spelet.

Har man med ett barn (oavsett ålder) kräver det ju att någon vuxen i sällskapet har fokus på barnet då det finns en del rekvisita i rummet som kan vara lite ömtålig eller farlig för ett barn (t.ex. klämrisk) samt en risk att barnet förlägger/gömmer viktiga nycklar och andra delar av spelet.

Det är dock aldrig "kört" för någon och som förälder bör man ju själv ha en uppfattning om hur man tror att barnet kommer att hantera situationen. Har man ett väldigt rastlöst barn som gillar att kasta saker omkring sig och skrika kanske man ska göra något annat.

Väljer ni, mot vår inrådan, att ändå ta med ett litet barn eller spädbarn in i rummet är det fullpris även för barnet. Det finns ingen möjlighet att lämna barnet utanför i våra lokaler och heller ingen möjlighet att ta med vagn eller andra tillhörigheter in i rummet.


Kommer min 10-åring ha kul och kunna lösa något i rummet?

Det kan vi omöjligt svara på då det skiljer sig mycket från barn till barn (och från vuxen till vuxen också för den delen), men eventuellt har du som förälder själv ett hum om det är en aktivitet som passar ditt barn. Rummen är dock designade utifrån ett vuxenperspektiv och vi har vuxna som målgrupp.


Passar era rum som aktivitet på ett barnkalas?

Nej. Spelet är utformat för vuxna. Barn kan följa med men det ska

alltid vara vuxna deltagare (över 18 år) i majoritet i rummet.


Passar era rum som aktivitet på en möhippa/svensexa?

Absolut! Vi rekommenderar dock att lägga ett besök hos oss som en så tidig aktivitet i programmet som möjligt då även en liten mängd alkohol har stor inverkan på logiskt tänkande och slutledningsförmåga samt att det oftast leder till att en timme utan toalett får många att tappa fokus och tänka på annat.


Några av oss pratar inte svenska. Är det ett problem?

Vi eftersträvar att ha minst ett helt språkfritt rum, vilket innebär att man inte behöver kunna svenska (eller något annat språk) för att klara våra rum. Några av våra rum är dock inte helt språkfria så läs informationen på vår rumssida noga innan bokning.

Vi håller en kort introduktion vilket vi kan hålla på svenska eller engelska. Detta gäller även ledtrådar under spelets gång. Varken intro eller ledtrådar är dock nödvändiga för att kunna klara rummen om spelarna varken förstår svenska eller engelska.

Det är dock av yttersta vikt att ni i rummet förstår varandra då en stor del av spelet bygger på samarbete och kommunikation.


En av oss har cellskräck. Är det klaustrofobiskt eller läskigt?

Det är inga små utrymmen eller läskiga saker i de rum vi har nu. Flera av våra rum har dessutom fönster.

Klarar man att vara i ett vanligt rum med låst dörr så klarar man att delta i spelet.

Spelledaren ser och hör det som sker i rummet så vill någon ut, av en eller annan orsak, så kan man bli utsläppt direkt.


En av oss är höggravid. Finns det möjlighet att sitta ner i rummet?

Det finns sittmöjligheter i alla våra rum. Om den gravida sedan har tid, ro och lust att sitta ner under spelets gång är en annan sak. ;)


Är det en fysiskt krävande aktivitet?

Nej. Det är inget klättrande eller tunga lyft men i några av våra rum kan det behövas att någon i gruppen kan krypa/böja sig. Vad som är fysiskt krävande kan dock vara olika från person till person beroende på ålder eller någon form av funktionsnedsättning. Är du osäker så hör av dig innan så kan vi tydliggöra vilka eventuella hinder som kan finnas.

Kom i vanliga kläder! Det kan dock bli lite svettigt av adrenalinpåslaget och av att sex personer rör sig i ett stängt rum i en timme.


Kan jag komma tillbaka och spela samma rum igen?

Nej, det är inget vi rekommenderar. Så länge rummet heter det samma är det exakt samma uppgifter och lösningar i rummet. För att du ska kunna komma tillbaka väljer vi istället att stänga rum och byta till nytt tema med jämna mellanrum. Håll utkik på Facebook eller Instagram för att bli varnad innan vi stänger ner rum och få information om när nya har öppnat.Bokning


Jag vill boka! Hur gör jag?

För privatpersoner sker all bokning och betalning i förhand via vår bokningssida.

Boka senast 3 timmar innan och tidigast 30 dagar i förväg.

Företag som önskar betala mot faktura bokar genom mejl.


Hur betalar jag?

All betalning sker i samband med bokning via vår bokningssida.

I dagsläget tar vi kortbetalning via Stripe.

Vi har ingen möjlighet att ta emot kontant betalning på plats.

Företag kan faktureras, men då bara på hela rum.


Det fungerar inte när jag ska boka. Vad är fel?

Vad är det som inte fungerar? Mejla oss och beskriv ditt problem så utförligt som möjligt så ska vi försöka hjälpa dig. Var i bokningsprocessen tar det stopp?

Kom ihåg att vissa banker kräver att du går in på din internetbank och godkänner betalning med ditt kort på internet.

Har du påbörjat en bokning men avbryter den ligger det en blockning kvar i tio minuter för att undvika att två kan gå in och försöka boka samma tid. Vänta en stund och försök sedan boka igen.


Jag ska betala med presentkort men det fungerar inte. Vad är fel?

Fyller du i din kod på rätt ställe? Försöker du boka via mobil eller platta försvinner ibland rutan för presentkort. Följ direktlänken här. För att betala med mer än en kod skriv in samtliga koder med kommatecken emellan i fältet. Har du fortfarande problem så kontakta oss.


Jag vill boka en tid som ligger längre fram än 30 dagar. Vad gör jag?

Du väntar. Tiderna dyker upp i bokningssystemet 30 dagar i förväg. Vårt bokningssystem är dock rullande med jämna tider så titta på samma veckodag som du vill komma för att se vilka rum och tider som troligtvis kommer att finnas tillgängliga.


Vi vill boka en annan tid än de som finns i bokningssystemet. Går det?

Det är tyvärr mycket svårt. Våra tider är fasta men vid förfrågan kan vi ibland skjuta på tiderna något, men max en halvtimme fram eller tillbaka. Är ni ett större sällskap och vill ha två rum när det bara ligger ute tid för ett rum går det ibland på förfrågan att öppna upp det andra också.


Det går bara att välja “vuxna” i bokningssystemet men vi har barn med oss.

Då det är samma pris för alla oavsett ålder har vi valt att inte skilja på barn och vuxna i bokningen. Läs gärna informationen om barn under rubriken “Före bokning”.


Vi har bokat tre platser men i bokningssystemet står det att rummet är fullbokat. Har något blivit fel?

Nej. Våra rum är privata. Bokar ni inte upp alla sex platser i rummet stängs det ändå i bokningssystemet för att förhindra att någon annan kan boka in sig på er tid. Detta innebär dock att ni måste göra en gemensam bokning. Är ni flera deltagare kan ni inte gå in och boka en och en.


Oj! Vi blir visst en till! Kan man boka på en extra plats?

Självfallet! Vi tillåter dock max sju deltagare i ett rum, så blir ni fler än så måste ni dela upp er på två rum. Kontakta oss så kan vi öppna i bokningssystemet.
Inför besöket


Någon/några av oss har fått förhinder! Kan vi få pengarna tillbaka?

Som det tydligt står på flera ställen i bokningsprocessen så är er bokning bindande och ni kan tyvärr inte få pengar tillbaka. Fram till två dagar i förväg kan ni dock välja att boka om er tid och komma på ett annat datum när ni är fulltaliga. Platserna är heller inte personliga så ni kan alltid se om ni har någon annan ni känner som vill följa med istället.


Vi har bokat ett rum kl 18:00. När ska vi komma?

Kom tidigast tio minuter före utsatt tid (dvs. 17:50) och senast på bokat klockslag (18:00). Om vi har två rum öppna samma tid har vi en gemensam introduktion för båda rummen så kom inte sent så de andra får vänta.

 

Hur lång tid tar det?

Det beror på hur snabba ni är på att komma ut. ;)

Vi har en kort introduktion innan ni går in samt en genomgång av rummet efteråt, så räkna med att aktiviteten tar 75 minuter om ni har andra tider att passa före eller efter.


Vad ska vi ta med?

Så lite som möjligt. Ingen egen utrustning är tillåten i rummet. Vi rekommenderar att ni lämnar väskor och mobiler i våra låsbara lådor. Då flera moment handlar om att se detaljer och kodlåsen har små siffror är det bra att ta med glasögon om man är i behov av det.


Vi ska ut och äta innan. Får man komma lite salongsberusad?

Vi har ingen nolltollerans mot alkohol men har märkt att det logiska tänkandet försämras redan efter ett glas eller två. Har ni som ambition att ta er ut i tid och få ut så mycket som möjligt av ert besök hos oss rekommenderar vi att ni är nyktra vid ert besök. Vi förbehåller oss rätten att neka personer som har druckit för mycket att gå in i rummet samt avbryta spelet om så krävs.

Det är även helt förbjudet att äta eller dricka i rummen.


Vi ska slå rekord! Vilken är rekordtiden?

Escape Game är ingen tävling utan en samarbetsövning. Är det första gången ni testar på Escape Games tycker vi att ni ska satsa på att komma ut inom 60 minuter.  Och har ni spelat tidigare tycker vi ändå att ni inte ska ha för stort fokus på att hinna ut så snabbt som möjligt. Passa på att njuta lite medan ni är i rummet istället. Upplevelsen av rummet blir sällan den samma om man stressar sig igenom allt och dessutom blir man lite slarvigare på att hitta saker och lösa problem när man stressar.

Är man ändå nyfiken finns rekordtiderna här och på Facebook. För att hamna på topplistan ska man ha klarat rummet helt utan ledtrådar. 


Vad händer om vi inte klarar det i tid?

Då blir ni utsläppta, så klart! :)


Har ni toalett?

Ja, men bara en så det är alltid smart att redan ha gått innan ni kommer.


Kan man köpa en dricka och lite snacks hos er eller ha med eget?

Nej. Vi har ingen försäljning på plats och det är inte tillåtet att äta eller dricka i våra rum. Då vi oftast har bokningar före och efter er tid går det inte heller att stanna för att äta medhavd mat i vår lounge före eller efter. Det finns gott om caféer, pubar och restauranger bara något kvarter bort så vi hänvisar er dit istället.


Jag kommer med ett sällskap men ska själv inte följa med in i rummet. Finns det någonstans jag kan vara medan jag väntar på mina vänner?

Nej. Passa på att ta en runda på stan eller sätt dig på ett närliggande fik. Vi har en lounge där vi tar emot våra grupper men har inte möjlighet att ha någon sittandes där medan spelet pågår.
Övrigt


Nu har jag redan besökt alla era rum. Vad roar jag mig med i väntan på att ert nästa rum öppnar?

Besök något annat Escape Game i Sverige eller utomlands! Samtliga svenska ställen (som vi känner till) finns på denna karta. Klicka på varje ställe för information om rum.

Vi har själva besökt över 200 rum i, än så länge, nio länder. Hos oss kan du se foton på alla ställen. Vill du har mer information och veta vad vi tyckte om dem har varje stad ett album på Facebook.


När öppnar ni ert nästa rum och när stänger de ni nu har?

Vi har lärt oss att inte lova saker och att allt tar längre tid än vi först tror så vi svarar att vi inte har en aning! Som riktlinje är tanken att vi ska ta fram ett nytt rum eller ett nytt mobilt koncept ungefär en gång i halvåret. Följ oss på  Facebook eller Instagram för att få varningar om när rum stänger och information om när nya öppnar. Det är inte säkert att det alltid är det äldsta som stängs först.


Kan man söka jobb hos er?

Vi är i dagsläget bara ett litet familjeföretag och har ännu inte kommit till det stadiet och ekonomin att vi behöver och kan anställa. Plötsligt händer det dock kanske så känner du att du är helt rätt person för jobbet kan du ju alltid skicka ett CV eller komma och presentera dig.


Finns era rum någon annan stans?

Nej. Vi gör våra rum själva och Inlåst finns bara i Växjö. Spelar du många rum kommer du säkert förr eller senare stöta på några klurigheter som påminner om de vi har för fast man är unik finns det allt som oftast någon som har tänkt snarlikt. Likaså finns det säkert rum med samma eller liknande tema som vi har någon stans i världen.

Våra stängda rum kan dock dyka upp någon annan stans. Missade ni vårt rum 24 luckor finns det nu hos Jailbreak Oskarshamn.


Kommer de rum ni redan stängt tillbaka?

Med största sannolikhet är svaret nej. Vi har för många roliga idéer på klurigheter och rumstema för att öppna rum vi redan stängt. Kommer det igen är det för att något annat Escape Game-ställe tar över det och det i så fall får leva vidare i en annan del av Sverige. Vilka rum som redan är stängda hittar du under fliken Rummen.
Har du andra frågor?

Kontakta oss här:


kontakt